Het stucen van een nieuwbouwwoning
stukadoor

Nieuwbouw stucen

Een nieuwbouwwoning wordt vaak kaal opgeleverd, muren en plafonds dienen nog te worden afgewerkt. Je kunt ervoor kiezen om te behangen of te schilderen, maar de meeste mensen willen mooie strak gestucte muren. Glad stucwerk is voor een nieuwbouwwoning dan ook de beste keuze.

Scheuren in stucwerk nieuwbouwwoning?

Je hebt misschien wel eens gehoord dat er wordt afgeraden om een nieuwbouwwoning te stucen i.v.m. het gevaar op scheuren. Het klopt dat een nieuw huis de eerste paar jaar nog “werkt” en dat er daardoor wat scheurtjes in het stucwerk kunnen onstaan. Dit hoeft niet, en wees gerust: het is makkelijk te repareren, zeker als je voor een gladde afwerking kiest. Je hoeft dus zeker niet een paar jaar te wachten voordat je jouw nieuwbouwwoning laat stucen!

Lagere kosten bij een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning is vaak vrij eenvoudig om te stucen, het oppervlak is al egaal. Voor de stukadoor betekent dit dat hij minder materiaal hoeft te gebruiken en daardoor zullen de kosten veelal lager zijn dan bij een bestaande woning. 

Heb je nieuwbouwwoning of bestaande woning die je graag gestuct wilt hebben? Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare stukadoor die werkzaam is in Noordwolde (FR) en omstreken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende offerte!

Meer
artikelen