Wat kost een goede stukadoor?
Wat kost een goede stukadoor?

Iedereen heeft wel eens een stukadoor nodig; misschien heb je pas een nieuwbouwoning gekocht of ga je je huis verbouwen. In beide gevallen is een huis pas af als er mooi stucwerk op de muren en plafonds zit. Maar wat kost stuken? Hoeveel kost een stukadoor per m2?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren zoals:
– de ervaring van de stukadoor
– het soort stucwerk dat er gedaan moet worden
– de ondergrond van het stucwerk, eventuele beschadigingen, moeilijkheden etc.
– vraag en aanbod van de markt
– de omgeving en concurrentie

Je kunt het beste offertes aanvragen om erachter te komen hoeveel het stucen kost. In de meeste gevallen zal er een stukadoor bij jou thuis komen kijken om het stucwerk op te meten en het werk in te schatten.

Prijzen stukadoor

Stucen is fysiek erg zwaar en belastend werk. Daarnaast is er een groot tekort aan stukadoors in de bouw; er zijn veel mensen die een stukadoor nodig hebben maar weinig jongeren willen tegenwoordig nog werken als stukadoor. Dit tekort zorgt ervoor dat stukadoors het altijd druk hebben en dus een hogere prijs kunnen vragen omdat er weinig concurrentie is.

Hoe kies je de juiste stukadoor?

Het kan lastig zijn om een goede stukadoor te vinden voor de juiste prijs. Kies je automatisch voor de goedkoopste offerte, dan loop je het risico dat het werk niet netjes wordt afgeleverd, heel dun gesmeerd wordt of dat er goedkope en minder duurzame materialen worden gebruikt. Dit hoeft natuurlijk niet, met een duurdere stukadoor kan dit net zo het geval zijn.

Beoordelingen zijn belangrijk!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Ga af op beoordelingen van klanten! Een goede plek om beoordelingen te vinden is op Google Maps of op websites van de stukadoorsbedrijven. Daarnaast kun je ook aan familie en vrienden vragen of zij goede ervaringen hebben met een stukadoor. Zo weet je zeker dat het goed zit!

Benieuwd hoeveel het gaat kosten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende offerte

Meer
artikelen